Преносимо измервателно оборудване и приспособления


Медно окабеляване

Оптично окабеляване

Wi-Fi мрежи

Активна LAN мрежа

Тестване на LAN/WAN/SAN услуги

Мед структурирани и LAN окабеляване
Измервателна апаратура за сертифициране, квалификация на приложения (изпитване за годност) и изпитване на медни кабели. Сертифицирането на кабели гарантира, че инсталираните кабели имат правилната честотна лента и производителност, необходими за надеждна работа, преди да са инсталирани скъпи активни мрежови устройства.
Тестовете играят важна роля при инсталиране на нови връзки или диагностициране на съществуващо окабеляване. Тези тестове включват измервания като дължина на чифтове, wiremap, съпротивление, затихване на контура, прозвъняване на чифтове и т.н.
Измервателната апаратура се дели на три групи:
 • Сертифициране - гарантира съответствие с индустриалните стандарти (TIA, EN50173, IS11801 и др.)
 • Квалификация - определя дали съществуващият кабел може да поддържа определени мрежови скорости и технологии (приложения като например 100-BaseT, 1000Base-T, VoIP, ...)
 • Проверка - проверява дали кабелите са правилно свързани (wiremap) и дължината на чифтовете

Инструменти
Различни професионални инструменти за окабеляване и довършване на различни пасивни оборудвания.
Търсачи на чифтове
Търсене на медни чифтове с помощта на аналогови и цифрови търсачи на чифтове
 • Fluke Networks Pro 3000
 • Fluke Networks Intellitone 200 kit
Проверка на окабеляване
Тестери за свързване, с които е възможно да се провери правилното свързване на чифтовете и тяхната дължина. По-усъвършенстваните тестове позволяват да се определи местоположението на повредата на кабела (прекъснати чифтове, късо съединение, ...).
 • Fluke Networks MicroScanner 2 kit
 • Greenlee NC 100
Оборудване за квалификация на окабеляване
Инструментите за осигуряване качеството на окабеляването позволяват на приложенията за тестване да проверят работата на приложението. Това не означава, че показваното приложение действително ще работи без грешки при прехвърлянето на данни, но гарантира, че приложението работи като цяло.
 • Fluke Networks CableIQ
Сертифициране на окабеляване
Измервателното оборудване за сертифициране на окабеляване е най-високото ниво при осигуряване на качеството на окабеляването. Сертифицирането е предпоставка за издаване на гаранция за окабеляване, но в същото време тя потвърждава окабеляването на крайния потребител с необходимия стандарт (EN, ISO, TIA, ...).
 • Fluke Networks DSX 8000
 • Fluke Networks DSX 5000
 • Fluke Networks DTX 1500
Оптично окабеляване
Оборудването в областта на оптичните връзки, включва инструменти, уреди за заваряване и различна измервателна апаратура. Измервателната апаратура се дели на оборудване за основна инспекция и почистване, обикновени тестери за отстраняване на неизправности, измервателни уреди и източници на енергия, оптични рефлектометри (OTDR), до измервателно оборудване за сертифициране и анализ на оптични връзки.

Инструмент за спояване на оптични влакна
Инструмент за спояване на оптични влакна от основно окабеляване до FTTx технологии. Инструменти
Различни професионални инструменти за оптично окабеляване и довършване на различни пасивни оборудвания.
 • Fitel FO Toolkit
 • Fitel S326A
Спояване на влакна
Спояването на влакната се извършва по два метода, механичен или стапяне. В програмата предлагаме заваръчни устройства на производителя Furukawa (Fitel), които позволяват заваряване на влакната от сърцевината за спойки с най-малкото затихване и най-добра здравина на заварката.
 • Fitel S178A
 • Fitel S153A
Оборудване за почистване
Почистването на оптичните влакна е вечната тема - да или не. Факт е, че всяко влакно трябва да бъде почистено преди монтажа. В програмата за продажби ще намерите всичко необходимо за почистване на оптичните влакна.
 • AFL FCP2
 • AFL One-Click Cleaner
 • AFL CleanConnect
Проверка на влакна
Преди да монтирате оптичното влакно или след почистване, се уверете, че ферулата с влакната е наистина чиста. За тази цел се предлагат прости микроскопи и камери за проверка, както и камери за сертифициране на оптични конектори.
Източници на светлина, измервателни уреди за мощност
Измерването на загубите на оптичните влакна или оптичната мощност е критерий за работата на всяко приложение или мрежа като телекомуникационна, CATV, FTTx, PON, CWDM или POF. Съществуват много измервателни уреди в различни конфигурации за единични или множествени влакна.
OTDR и локатори
Оптичните рефлектометри (OTDR) и локатори на грешки се използват за тестване качеството на работата и връзките, както и за намиране и коригиране на грешки. На разположение са OTDR и локатори на грешки, както за множествени, така и за единични влакна, включително с FTTx и PON.
OTDR проверява оптичната връзка от единия край, показва следите (trace) и различните събития (events) като връзки, конектори, микро и макро завои и края на влакното. Разширените OTDRs имат възможност да се надградят с източници на светлина и измервателни уреди за мощност, както и с локатори на грешки.
Спектрални анализатори
Оптичният спектрометър (спектрален анализатор) е спектрометър за видима светлина и свързаните електромагнитни вълни. Той може да измерва емисиите на спектъра (източници на светлина) и абсорбционния спектър.
Сертифициране на окабеляване
Измервателното оборудване за сертифициране на окабеляване е най-високото ниво при осигуряване на качеството на окабеляването. Сертифицирането е предпоставка за издаване на гаранция за окабеляване, но в същото време тя потвърждава окабеляването на крайния потребител с необходимия стандарт (TIA/ANSI, IEC,...).

Wi-Fi мрежи
Планирането, отстраняването на неизправности, оптимизацията и сигурността са неразделна част от добрата Wi-Fi мрежа. Чрез предоставяне на пълен набор от инструменти за планиране, анализиране и предоставяне на сигурна Wi-Fi мрежа, ще получите ефективна, динамична и съвместима със стандартите Wi-Fi среда.

Активна LAN мрежа
LAN мрежата се състои от редица елементи, поради което отстраняването на проблеми в такава среда е по-трудно. Най-често срещаните проблеми при тези мрежи са проблеми с връзката и скоростта. Отстраняването на неизправности е разделено на следните области:
- Физичен слой; мед, влакна или Wi-Fi
- Network Layer: Ethernet и IP
- Превключватели и VLAN
Тестване на LAN/WAN/SAN услуги
RFC2544, Y.1564, BERT пропускливостта е тестов метод за сертифициране на ефективността на Ethernet “от край до край”. Само по този начин можем да гарантираме, че мрежата отговаря на изискванията на клиента. Решението поддържа мулти-протокол. Ethernet 10/100/1000, 10G, 40G и 100G. Fibre Channel, SDH/PDH до 100G. Използват се стандартизирани тестове RFC2544, BERT, Y.1564, QoS, SLA.
 • VeEX TX 320s мултифункционален тестер
 • VeEX RxT 1200 мултифункционален модулен тестер
 • VeEX MX 120e+ преносим Ethernet тестер